קשר עם בית הספר
הקשר עם בית הספר חשוב ביותר, הוא מאפשר לי לעקוב אחרי ההתקדמות התלמיד, בסביבה הכיתתית מול קבוצת השווים לו. המורים בבתי הספר שמחים על שיתוף הפעולה שכן יש גורם מקצועי נוסף שמטפל בילד ועוזר לו להתקדם, הקשר עם המורות מאפשר לי להנחות אותם כיצד ניתן לעזור לילד בזמן השיעורים בכיתה ואף לבקש הקלות במידת הצורך: לדוגמה לבקש מקום ישיבה מסוים, לבקש הארכה בהגשת שיעורי הבית, לבקש בחינה חוזרת וכו. הבקשות הללו לרוב יענו בחיוב שכן הן מגיעות מקולגה מקצועית.
במקרים שבהם התלמיד או ההורים מעדיפים שלא לידע את בית הספר, בשיעורי התגבור שהילד מקבל בשעות אחה"צ , אני מציידת את ההורים ברשימת שאלות ומבקשת מהם לשאול אותן בפגישה הבאה עם צוות בית הספר וכמובן לעדכן אותי לאחר השיחה.
ישנם מקרים ספציפיים, שאייעץ להורים שלא לידע את בית הספר. לדוגמה: במידה והילד מקבל שיעורי תגבור במסגרת בית הספר, ותקציב בית הספר מוגבל ביחס לכמות שיעורי התגבור העומדים לרשותו. במקרה זה אמליץ להורים שלא ליידע את בית הספר, בכדי למנוע מצב שבו שיעורי התגבור יינתנו לתלמיד אחר בטענה שהילד מטופל בשעות אחה"צ ולכן עדיף לתת את השעות הללו לתלמיד שאינו מתוגבר באופן פרטי (סדרי עדיפויות במערכת החינוך).
לאחר הסכמת ההורים אני יוצרת את הקשר עם בית הספר. ברוב המקרים מספיקה שיחה ראשונית עם מחנכת הכיתה, השיחה עוזרת לי לקבל את התמונה הכוללת (איסוף נתונים).
מטרות השיחה:
-
ליצור כר פורה לשיתוף פעולה הדדי.
-
להתרשם מתפקוד הילד בכיתה בהיבטים החברתיים והקוגניטיביים.
-
להבין את חוזקות וקשיי התלמיד מנקודת מבטה של המורה.
-
לשמוע מהמורה כיצד היא מתמודדת עם קשיי הילד בכיתה.